Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2008

Σκυλοκαυγάς για τα ΡΙΧΤΕΡ


Αιφνιδιάστηκα διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο καθώς και το εκτεταμένο άρθρο του φίλου «πατριώτη» μου Γιάννη Κρητικού στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» με την πρόβλεψη Μεγάλου σεισμού – πάνω από 6 Ρίχτερ τις επόμενες μέρες στην Πελοπόννησο.
Ειλικρινά δεν περίμενα πως θα επιβεβαιωθεί μέσα σε 3 μέρες.
Αυτό όμως που ήταν απολύτως αναμενόμενο και καθόλου δεν με εξέπληξε ήταν ο καθιερωμένος καυγάς «για το πάπλωμα» που θα επακολουθούσε μεταξύ των αντισυγκρουόμενων φατριών των σεισμολόγων στα ερτζιανά, στα πρωϊνάδικα, τις ζούγκλες και τα παράθυρα.
Όπως άλλωστε και σ’ όλους τους τομείς της καθημερινότητας (πολιτικής, αθλητικής, κοινωνικής, επιστημονικής, … ) άρχισε μια ατέρμονη συζήτηση σε υψηλούς τόνους, χωρίς όμως κανένας να ασχοληθεί ουσιαστικά με το ΘΕΜΑ.
Και για μένα το ΘΕΜΑ μας είναι :
1. Αφού πλέον είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης η επιστημονική εγκυρότητα της δουλειάς της ομάδας ΒΑΝ, γιατί αυτή δέχεται τέτοιο πόλεμο φθοράς και απαξίωσής της στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα χαίρει εκτίμησης και συνεργάζεται με τα περισσότερα και σοβαρότερα επιστημονικά κέντρα σε όλο τον κόσμο ;
2. Είναι δυνατόν σε τέτοια ζητήματα επιστημονικής έρευνας όσον αφορά τη διαχείριση οικονομικών πόρων και υλικοτεχνικής υποδομής να υπάρχουν διαχωρισμοί σε υμέτερους και τους «άλλους» ;
3. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη και να μην λαμβάνεται κανένα μέτρο ενημέρωσης των κατοίκων και των αρμοδίων υπηρεσιών ;
4. Είναι δυνατόν σε μια περιοχή ευπαθή σε τέτοια φαινόμενα και μάλιστα σε εποχή σεισμικής έξαρσης με πρόγνωση για μεγάλο σεισμό να κάνουν τα παιδάκια μάθημα μέσα σε ετοιμόρροπα σχολεία ;
5. Είναι δυνατόν το «επίσημο» ΚΡΑΤΟΣ ανίκανο να κρύβεται σαν στρουθοκάμηλος χωμένο ως το λαιμό στη μπανιέρα των ζεχνόντων σκανδάλων και τη στιγμή που όλη η Ελλάδα αγωνιά να παρακολουθεί απαθώς ως Πόντιος Πιλάτος ;
ΤΕΛΟΣ : Οφείλουμε ένα «Εύγε» στον καθηγητή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΡΩΤΣΟ για το ιδιότυπο Λοκ – άουτ που τηρεί με το να μην εμφανίζεται ούτε να δίνει συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Δεν τα έχει ανάγκη, αυτός μιλάει με τη δουλειά του.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

από που είναι ο Γιάννης Κρητικός του έθνους, χρήσιμη πληροφορία..

Side21 είπε...

Tο Γιάννη Κρητικό τον ανέφερα σαν "πατριώτη" μιας κι η κοινή καταγωγή μας είναι προσφυγική από τον "ΓΕΡΟΝΤΑ"
σήμερα "ΔΙΔΥΜΑ" ή "DIDIM" της Μικράς Ασίας λίγο πιό κάτω απ' τη Μίλητο.
Είναι αξιόλογος και σεμνός άνθρωπος
(για δημοσιογράφος).
Στη φωτογραφία απο την συναυλία της χωροδίας των εμιγκρέδων στο ποστ μου παρακάτω ... για τη συνθήκη της Λωζάννης την παρακολουθήσαμε μαζί με το Γιάννη σε μια υπερκόσμια ατμόσφαιρα μέσα στον αρχαίο ναό της Άρτεμης στα Δίδυμα.-
http://side21.blogspot.com/2008/01/85.html

Roadartist είπε...

Ελα ντε..
Μα ρε παιδιά σε ποια σοβαρή χώρα στον κοσμο αλληλοτρώγονται οι σεισμολόγοι για το ποιος θα προβλέψει το σεισμό..και μάλιστα στα κανάλια?? ΑΙΣΧΟΣ..δηλαδή οι κάτοικοι του Ιονίου θα πρεπει να κοιμούνται εκτός σπιτιού ή με το τρόμο του επικείμενου σεισμού των 6,5ρίχτερ? Ας μη μιλησω για τους κατοικους της Πελοποννήσου, που ολο στραβα τους παει... Ελεος πια!

gskapetis είπε...

Αυτό το "φαουριό" των σεισμολόγων-λέω εγώ τώρα-δεν μπορεί να είναι απλά και μόνο για το πρεστίζ και τα εύσημα, πρέπει να έχει και οικονομικό υπόβαθρο, εσείς τι λέτε; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι γίνεται όλο αυτό το σκηνικό κάθε φορά μόνο για τη...δόξα!

? είπε...

ο επιστήμονας Βαρώτσος δε τους δίνει πια σημασία.. βάζει τον σελέντη ως εκπρόσωπο ;-) άλλωστε είναι περισσότερο επικοινωνιακός..ρε που φτάσαμε!

Βάσσια είπε...

Τελικά υπάρχει ένα θέμα που να μην τρώγονται και να μην απαξιώνουν τις όποιες τους ιδιότητες οι Έλληνες;

Καλημέρα :-)

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Το Βαρώτσο τον είχα δει τυχαία προ 12ετίας περίπου, σε εκδρομή στα πέριξ του Λουτρακίου να κρέμεται στις παρυφές δρόμων και λοφίσκων με ένα συνεργάτη του, για να τοποθετήσει το όργανα μέτρησης, όταν οι άλλοι έπιναν τον καφέ τους.
Μην πας όμως μακριά, ίδια περίπτωση με την Ελληνίδα επιστήμονα από την Αυστραλία και τις έρευνές της για τον καρκίνο, τη Βάσω Αποστολοπούλου.
Την αμφισβήτησαν την κοπέλα. Μια πιτσιρίκα τώρα να τους μπαίνει στο μάτι και να τρίζουν καρέκλες.
΄Ολοι αυτοί λοιπόν, είναι τα περιβόητα "παράθυρα"

Βαρώτσος, Αοστολοπούλου και πόσοι άλλοι ακόμη είναι αξίες, που δεν πάνε χαμενες.

Οι χαμένοι είμαστε εμείς που ελέω αντιπαλότητας, φατριών, συμφερόντων, εύχομαι να μη μας βρει μεγάλη συμφορά...

ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.