Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

She touched me …

Σαν το παλιό καλό κρασί !!!
Διαχρονική, πολυτάλαντη, εκρηκτική, ανεπανάληπτη, αγέραστη, πιο δημιουργική παρά ποτέ … η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ στα 67 της μια Θεά της τέχνης, ηθοποιός, σκηνοθέτης, τραγουδίστρια !!!,

Το 63 ο της άλμπουμ «Love Is the Answer», η πρώτη ηχογράφησή της σε τέσσερα χρόνια, πούλησε 180.000 αντίτυπα, κι έτσι βρέθηκε για ένατη φορά στο Νο 1 των ποπ τσαρτς, επισκιάζοντας πολλές νεότερες τραγουδίστριες, με μια ωριμότητα που δεν παραπέμπει στην ηλικία της, αλλά στα δεκάδες χρόνια που ξόδεψε μέσα στα στούντιο ηχογράφησης …
Την ακούμε στο «Ιf Υou Go Αway», ένα τραγούδι που έχουν ερμηνεύσει εξαιρετικά πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες, να κρατάει μεγάλες παύσεις ώστε να αναδειχθούν οι στίχοι. Αυτή ήταν ανέκαθεν και η γοητεία της Μπάρμπρα Στράισαντ, ότι δηλαδή είχε την ικανότητα να ελίσσεται και να αλλάζει μέσα στα χρόνια, ακούγοντάς την νοιώθουμε την ίδια συγκίνηση aπό τότε που την απολαύσαμε στο “Yentl” !!!
Δεν υπάρχει παρόμοια περίπτωση, είτε κινείται βάσει απολύτως οργανωμένου σχεδίου, είτε αφήνει τον παρορμητισμό της ελεύθερο να κινήσει τα νήματα της εξαιρετικά επιτυχημένης καριέρας της.
Πώς αλλιώς να εξηγηθούν τα συνεχή μπρος - πίσω στην καριέρα της και ταυτόχρονα η ολοένα αυξανόμενη επιτυχία της;
Εκεί που ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να ξαναβγεί στον δρόμο για συναυλίες, την επομένη διοργανώνει νέα μεγάλη περιοδεία της οποίας τα εισιτήρια εξαντλούνται σε χρόνο ρεκόρ παρά το σταθερό υψηλό κόστος τους. Την ίδια στιγμή κυκλοφορεί άκρως ενδιαφέροντα άλμπουμ μέσα στη δεκαετία που διανύουμε, όπως ήταν τα «Μovie Αlbum» και «Guilty Ρleasures», ενώ φυσικά δεν ξέχασε λεπτό την πολιτική της υπόσταση επιτιθέμενη συνεχώς στην κυβέρνηση Μπους, συχνά χρησιμοποιώντας πολύ σκληρό λόγο …

Από τα μιούζικαλ των πρώτων ημερών, στις πιο ευαίσθητες συνθέσεις των «Τhe Way We Were» και «Εvergreen» και από εκεί στην αεράτη ντίσκο του «Guilty» με τονΜπάρι Γκιμπτων Βee Gees, γνώριζε πάντα άριστα πώς να μεταμορφώνει τη φωνή της σε απόλυτο εργαλείο κερδίζοντας διαφορετικές γενιές θαυμαστών !!!

20 σχόλια:

BUTTERFLY είπε...

Ποιος να διαφωνησει; Απο τις πιο ταξιδιαρικες κι ερωτικες φωνες, μια γυναικα "θηλυκο"!

ανέμη είπε...

Εντυπωσιάζει με το ρομαντικό της ύφος... Για τη φωνή της κορυφαία!
Woman in love αγαπημένο...

Καλησπέρα στη Σάμο!!!

kariatida62 είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ,ΑΛΛΑ ΤΑ ΧΑΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ, Η ΦΩΝΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΥΨΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ ΤΩΝ ΛΑΜΠΕΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ....ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΡ ΚΑΙ Ο ΑΞΙΖΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ!

roadartist είπε...

Είναι θεά!

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ είπε...

Διαχρονικό ταλέντο...


Καλή εβδομάδα να έχεις.

Κώστας
vloutis.blogspot.com
vlouits.wordpress.com
twiter.com/kostasvloutis

Unknown είπε...

Η πιο αισθησιακη φωνη.Λες να κραταω και γω ετσι στα 67 μου????????χαχα

marianaonice είπε...

Δεν το συζητώ!!
Πραγματικά χαρισματική!!
Πολύ ωραίο μελωδικό αφιέρωμα.

b|a|s|n\i/a είπε...

μερικοί άνθρωποι τόσο τυχεροί. βυθισμένοι σε τόσο ταλέντο. καλλιεργώντας το συνέχεια. και ακόμα πιο τυχεροί όλοι εμείς. που μας το χαρίζουνε.
καλησπέρα σου!

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Εγώ, πάντως, τη βρίσκω και σέξυ!

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Την έχεις δει " Στα καλύτερά μας Χρόνια;" Θα την ερωτευτείς σίγουρα!!!
Καλό σου βράδυ.

http://ligery.pblogs.gr
http://pygemos.blogspot.com
http://lygeri.pblogs.gr

Χρονοστιβάδα είπε...

ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ αυτή τη γυναίκα !!! ΤΗ ΛΑΤΡΕΥΩ από παιδάκι, όταν την πρωτοείδα στο Hello Dolly (...είχα την τύχη, μάλιστα, να δω από κοντά και ν' αγγίξω -παρόλο που απαγορευόταν, αλλά ποιός με κράταγε?- αυτό το εκπληκτικό φόρεμα, που φορούσε στη σκηνή που τραγουδάει το ομότιτλο, μαζί με τον Louis Armstrong), εκείνη άλλωστε, είναι η αιτία που λατρεύω και το μιούζικαλ, ως κινηματογραφικό, αλλά και θεατρικό είδος. ΤΗ ΛΑΤΡΕΨΑ και στους κωμικούς της ρόλους και δε νομίζω να πάψω ποτέ να τη ΛΑΤΡΕΥΩ, ό,τι κι αν κάνει !!! Επίσης, χαίρομαι που βλέπω πολλούς άντρες να παραδέχονται πως τους αρέσει... κάποτε αυτό θεωρούνταν ένα είδος "ταμπού" :-)

Artanis είπε...

Καλή είναι, αλλά εγώ δεν την αντέχω:)
Καλημέρα λοιπόν, κι έφυγααααααααα....

phlou...flis είπε...

Υπέροχη άσχημη μα και αισθαντική

σταγόνα είπε...

Είχα χρόνια να την ακούσω, ως που την περασμένη βδομάδα τη νοστάλγησα.. έψαξα λοιπόν και βρήκα ένα σκονισμένο Cd και το έβαλα στο αυτοκίνητο..έπαιξε μια χαρά.. Ως τώρα αυτό ακούω καθημερινά και φαντάζεσαι την έκπληξή μου όταν είδα την ανάρτησή σου..:):)
Αναμφισβήτητα σαν το παλιό καλό κρασί..:)

Δημιουργία είπε...

Οπως το λες, σαν το παλιο κρασι.Πιστευω να τραγουδαει για αρκετα χρονια ακομα.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ είπε...

Καταπληκτική!

faraona είπε...

Ακόμη μ αρέσει κι εμένα η «ατιμη»...σαν το παλιό κρασί ειναι οντως!
καλημέρες

akrat είπε...

καλημέρα
πάντα η μαγεία της να σας ταξιδεύει

ΣΠΙΘΑΣ είπε...

Αυθεντικό ταλέντο.
Αστέρι, αντικομφορμίστρια. Μοναδική!

kariatida62 είπε...

side21, μπές σε παρακαλώ πάλι στα σχόλια που μου έκανες στην ανάρτηση του τάνγκο...μας την έπεσε ένας ανώνυμος παππούς!