Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Marianaonfire …

Τρία χρόνια και βάλε … στη bloggόσφαιρα !!!

Aπόχτησα εμπειρίες πρωτόγνωρες, γνώρισα ενδιαφέροντες χαρακτήρες, αντάλλαξα ιδέες κι απόψεις, συμφώνησα και διαφώνησα, αλλά προπάντων τίμησα (έτσι θέλω να πιστεύω…) κι εκτίμησα την τήρηση μιας άτυπης δεοντολογίας (του savoir vivre του πληκτρολογίου) από πολλούς συνομιλητές μου …

Και βασικά σεβάστηκα την επιθυμία αρκετών για την ανωνυμία τους, εν όλω ή εν μέρει (όπως στην περίπτωσή μου !!!)

Πάνω απ’ όλα όμως έμαθα να κρίνω και να κατατάσσω τους άλλους απ’ τις θέσεις τους για διάφορα θέματα, αλλά κι απ’ τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι τους, τα πάθη και τις επιθυμίες τους, το χιούμορ και τον ενθουσιασμό τους …

Επισκέπτομαι ταχτικά το blog της Μαριάννας κι η εντύπωση που αποκόμισα είναι πως πρόκειται για άτομο καλλιεργημένο, ευαίσθητο, ρομαντικό, με κοινωνικές και οικολογικές ευαισθησίες, με διάθεση για προσφορά, με έντονη μαχητικότητα κι αυθορμητισμό …

Χωρίς να παρέμβω στην ουσία της αντιπαράθεσής της και το ρόλο της στην υπόθεση της αντιδικίας της δικηγόρου με την εφέτη (που δεν με ενδιαφέρει εξάλλου άμεσα) θεωρώ ότι η “marianaonice” η φίλη μου blogger (είτε πρόκειται για τη δικαστίνα είτε όχι – ειλικρινά δεν γνωρίζω και ούτε μ’ ενδιαφέρει) δέχεται μια συντονισμένη επίθεση από πολλές πλευρές. Π.χ. το επίμαχο άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ μου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα αν και κατά πόσον σχετίζεται με την ουσία της διένεξης ή γίνεται με σκοπό να απαξιώσει και να την διαπομπεύσει κάνοντας πόλεμο νεύρων με χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση, όπως με τη δημιουργία blog ή δημοσιεύσεις σε σκανδαλοθηρικά μέσα καθώς και την άκριτη αναπαραγωγή του από δεκάδες ιστοσελίδες και ιστολόγια χωρίς να κάνουν τον κόπο να ζητήσουν αντίλογο ή τουλάχιστο να διαπιστώσουν του λόγου το αληθές από μια περιήγηση (κοινώς Searching) στο επίμαχο ιστολόγιο !!! Φαίνεται πως ο πολιτικός πολιτισμός μας βρίσκεται ακόμα στον καιρό των Μονομάχων της Ρώμης και στην αρένα του «Κολοσσαίου της ενημέρωσης…», συντονισμένα τα media με κάθε μορφής εξουσία είναι πάντα πρόθυμα να κατασπαράξουν αθώους στη λογική της προσφοράς προς την πλέμπα «θεάματος» αφού δεν γίνεται πλέον λόγος για «άρτον» !!!

Ανεξάρτητα απ’ το αν θα μπορούσα να προσυπογράψω τις θέσεις και αιτιάσεις της Μαριάννας για όλα όσα γράφει (…όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη δικαιοσύνη είναι πλέον κοινό μυστικό κι έχει απασχολήσει ακόμη και τους εκ των έσω αρμόδιους …), θα απέρριπτα ασυζητητί σαν αστείους και δυσφημιστικούς τους χαρακτηρισμούς «ρατσίστρια» ή «φασίστρια» !!!

Όσον αφορά τέλος το επίμαχο σχόλιο που φιλοξενείται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ξεσηκώθηκε από περυσινή ανάρτησή μου, μέσα σε συναισθηματική φόρτιση τις στιγμές που όλος ο κόσμος ανατρίχιαζε συγκλονισμένος απ’ τη βάρβαρη επίθεση γενοκτονίας των σιωνιστών στη Γάζα … γράφτηκε στη συνέχεια από φωτογραφίες απ’ τη καταστροφή με διαμελισμένα σώματα αθώων παιδιών κι ενός λαού στα όρια της απόγνωσης !!! Σε τέτοιες στιγμές η οργή ξεχειλίζει και μπορεί ν’ αρθρώσουμε λόγια που δεν τα πιστεύουμε … (Πόσες φορές δεν έχουμε πει ακόμα και σε φίλους το « Άει πνίξου … » χωρίς να το εννοούμε !!!)

Για να μην θεωρηθώ κι εγώ «ρατσιστής» και «φασίστας» αντιγράφω πως τέλειωνε η σχετική ανάρτησή μου …

« Φτάνει πια! Ο φαύλος κύκλος της βίας και του αίματος πρέπει να τερματιστεί αμέσως. Να υπάρξει ανακωχή και να δρομολογηθεί μια αξιόπιστη διαδικασία ειρήνης με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Μόνο έτσι οι δύο λαοί θα ζήσουν δίπλα-δίπλα με ειρήνη και ασφάλεια και θα εξαλειφθεί η πιο μακροχρόνια σύγκρουση στη Μ. Ανατολή προς όφελος της ειρήνης σ’ ολόκληρη την περιοχή ».

Πάντως αυτό που με εκπλήσσει κι αναρωτιέμαι είναι, πόσο ψάξιμο έπρεπε να κάνει κανείς και με πόση επιμονή για ν’ ανακαλύψει το σχετικό σχόλιο αφού η ίδια η Μαριάννα και αρκετοί άλλοι bloggers (όπως παραδέχονται σε σχετικές αναρτήσεις και σχόλια) έφαγαν τον κόσμο και δε μπόρεσαν να εντοπίσουν !!!

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίμωτρα η ψαριά του Ψαρρά
Λίβελλος το άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία του δημοσιογράφου Δ. Ψαρρά κατά της δικαστικής λειτουργού Μαριάνθης Παγουτέλη η οποία ταυτίζεται με τη blogger Marianaonice, άρθρο με πολλούς αποδέκτες που προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα.

1)Το πρώτο ερώτημα αφορά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη ταυτοποίηση της λειτουργού της Θέμιδας Μαριάνθης Παγουτέλη με τη blogger Marianaonice. Ως γνωστόν η ταυτοποίηση θα ήταν δυνατή μόνο με την άρση... του απορρήτου των επικοινωνιών εφόσον επιτρέπεται μόνο για κακουργήματα. Και επειδή η ελευθερία και η ανεξαρτησία των blogger όσον αφορά στην έκφρασή τους αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμιά περίπτωση κακούργημα, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήθηκε καμία ταυτοποίηση της ιστολόγου με τη δικαστική λειτουργό.

2)Όπως είναι γνωστό το διαδίκτυο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορούν όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μέσο επικοινωνίας και όχι ΜΜΕ και για το λόγο αυτό δεν είναι δυνατόν να του επιβληθεί οποιοσδήποτε περιορισμός. Πώς είναι δυνατόν λοιπόν αυτός ο τρόπος επικοινωνίας που επιτρέπεται σε οποιοδήποτε πολίτη Έλληνα ή Ευρωπαίο, να απαγορεύεται σε δικαστικούς λειτουργούς; Γιατί κατά τον κύριο Ψαρρά η ύπαρξη και λειτουργία blog σα μέσο επικοινωνίας από οποιονδήποτε πολίτη αποτελεί ανεπίτρεπτη πράξη και μέμφεται όποιον το χρησιμοποιεί; Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί η ελεύθερη από πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις φωνή των ιστολογίων στη χώρα μας εμποδίζει την προπαγάνδα της πολιτικής εξουσίας και τη χειραγώγηση των πολιτών;

3)Ασκείται δριμεία κριτική κατά της blogger Marianaonice γιατί καταφέρεται κατά της ελληνικής δικαιοσύνης. Προφανώς ο εν λόγω δημοσιογράφος αγνοεί ότι το ευρωπαϊκό δικαστήριο έκρινε ότι τα σχόλια για υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος όσο καυστικά και αν είναι προστατεύονται από την ελευθερία έκφρασης. Ας θυμηθεί ο κύριος Ψαρράς τα σχόλια του Προέδρου της Ενώσεως Εισαγγελέων κυρίου Π. Μπρακουμάτσου που χαρακτήρισε τη δικαιοσύνη ως τον «μεγάλο ασθενή» αλλά και τον Εισαγγελέα του Α. Π Αρείου Πάγου κ. Ι.Τέντε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δικαιοσύνης. Αλλά και το βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Τ. Κωνσταντινόπουλου «Η δικαιοσύνη στο σκαμνί» είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό για τα τεκταινόμενα στο χώρο της δικαιοσύνης.

4) Παραληρεί λέει ο εν λόγω δημοσιογράφος η Marianaonice εναντίον των Εβραίων. Λησμονεί όμως ο κύριος Ψαρράς την ευθύνη του Ισραήλ για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τη βάρβαρη και βάναυση πολιτική του κατά του Λιβάνου και του λαού της Παλαιστίνης που οδήγησε σε μαζικές δολοφονίες άμαχου πληθυσμού. Λησμονεί τις επιθετικές ενέργειες εναντίον των ακτιβιστών του διεθνούς στόλου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα που είχε σαν αποτέλεσμα τη δολοφονία 10 ατόμων και των τραυματισμό δεκάδων άοπλων που ξεσήκωσε τον αποτροπιασμό και την κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.

5)Γιατί άραγε δεν κάνει ανάλογες αναφορές για την ιστοσελίδα του Γεωργίου Αντωνιάδη ( Πασπαρόγατου) μέλους του ΠΑΣΟΚ για το video που έχει αναρτήσει στο youtube με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη εβραϊκή»;
Οι σκοπιμότητες του κυρίου Ψαρρά προφανώς ήταν πολλές.

Α) Η συμβολή του με την εμπλοκή της δικαστικής εξουσίας, στο προ καιρού επιθυμητό και επιδιωκόμενο φίμωμα των bloggers. Άλλωστε οι πρόσφατες κινήσεις του κυρίου Πάγκαλου αλλά και οι δηλώσεις του κυρίου Πεταλωτή δείχνουν καθαρά τις προθέσεις της πολιτικής εξουσίας σχετικά με την ελευθερία έκφρασης και την ανεξαρτησία των ιστολόγων.

Β) Η εμπλοκή του στο έργο της δικαιοσύνης, με τη σκόπιμη παραπλάνηση των δικαστικών αρχών με σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

Γ) Η ενίσχυση των θέσεων του Ισραήλ στην Ελλάδα μετά τη στροφή της εξωτερικής πολιτικής στη χώρα μας και την παραχώρηση εθνικού εναέριου χώρου μας για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων.

Καλή προσπάθεια κύριε Ψαρρά αλλά αποτυχημένη.

kontiloforos

ria είπε...

είχα την εντύπωση, ότι υπάρχει ανωνυμία στα μπλογκ.
με ποιο δικαίωμα κάποιος ξεφωνίζει κάποιον άλλο;;;
και που ξέρει αυτός ο κάποιος άλλος ότι το μπλογκ ανήκει στο συγκεκριμμένο άτομο;;;


μπορώ δηλαδή να βγω και εγώ και να τσιμπήσω ένα οποιοδήποτε μπλογκ και να αρχισω να κατηγορώ το διαχειριστή του λέγοντας ότι είναι ο τάδε και λέει αυτά;;;

έχουμε ξεφύγει. αλλά δημοσιογράφοι. τι να περιμένει κανείς;;;

συγνώμη για το ύφος αλλά τα έχω πάρει στο κρανίο! υποτιθεται ότι γράφουμε ανώνυμα τις σκέψεις μας, όποιες και αν είναι αυτές. και στο κάτω κάτω, δεν μπορεί μια δικαστικός να έχει τη δική της άποψη και να την εκφράζει; ακόμα και άν έγραψε τα όσα της καταλογίζουν, μήπως της έδωσαν τη θέση οι εβραίοι και παρουσιάζεται αγνώμων;
διάβασε να περάσει στο πανεπιστήμιο, να πάρει την άδεια άσκησης επαγγέλματος, για να γίνει δικαστικός.
με τον ιδρώτα της είναι ότι είναι.
τι ζόρι ακριβώς τραβάει ο καταγγέλων;;;

tzonakos είπε...

Διατύπωσα μιάν απορία στο μπλόγκ της μαριάνας, αν κάποιος πει κάτι, αυτο τονκατατάσσει αυτόματα σε μιά κατηγορία εγκληματιών ;
Αν μία μάνα πει στο παιδί της :
"Μη λερωθείς θα σε σκοτώσω"
αυτο την κάνει φονιά ;
Αν ενας πει οτι οι δικαστές δεν ειναι δίκαιοι, γίνεται αυτόματα υβριστής, συκοφάντης και βλάσφημος ;
Και πρόσεξε, μιλάμε για μπλόγκερ, αρα κρίνουμε βάσει όσων λέει και όσων αναρτούνται ως θέματα, κρίνουμε ακόμα και απο το αναγνωστικό κοινό ενος μπλογκ, δεν κρίνουμε με βάση το αν αυτός που τα γράφει ειναι ηθοποιός, τραγουδιστής, δικαστής ή σκίνχεντ.
Κρίνουμε το ύφος, το ήθος, την στόχευση σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Δεν δικάζουμε κανέναν, δεν είμαστε δικαστές, είμαστε απλοί πολίτες, έχουμε κρίση και κρίνουμε, έχουμε αντίληψη και βλέπουμε αυτά που πρέπει να δούμε.
Βάλλεται η ελευθερία έκφρασης εδω, άρα έχουμε μεγαλύτερο θέμα απο αυτό που θέλουν να μας παρουσιάσουν.

marianaonice είπε...

Τι κάνεις καλέ??
Στην πυρά με πέταξες??
Χαχαχαχααααα!!!!

Σ' ευχαριστώ!!

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Προς ria
Οχι κοπελά μου, εσυ δεν μπορεις να βγεις και να τσιμπήσεις καποιον και να αρχισεις να κατηγορείς λέγοντας πως οδιαχειριστής του ότι είναι ο τάδε και λέει αυτά γιατι υποθετω δεν εισαι κορη του Κωνσταντόπουλου----
Κατα τα αλλα δεν εχω να προσθεσω κατι παραπάνω απο τους προλαλησαντες

Ωρε που παμε ωρε.............

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Θα επαναλάβω της Ρίκης το όμορφο...

Ωρέ, που πάμε, ωρέ;;;;;;;

Βάσσια είπε...

Άγρυπνε έχω γράψει τη θέση μου και στη Μαριάνα και αλλού σε σχετικά θέματα, ας μην επαναληφθώ.

Θεωρώ ότι έχουμε σπουδαιότερα ζητήματα να μας απασχολούν από το να περνάμε σε κρισάρα, όποτε μας συμφέρει, λόγια-σχόλια-αναρτήσεις- που το μόνο που προσφέρουν είναι "φίμωτρα και χαλινάρια".

Και συμφωνώ με το σχόλιο του Τζονάκου, που άφησε και στην Μαριάνα!

Καλησπέρα
:-)

zoyzoy είπε...

Εγώ μένω πως παίρνει το δικαίωμα ο κάθε δημοσιοκάφρος να ξεφωνίζει και να ξεσκεπάζει την ανωνυμία κάθε μπλόγκερ από ένα σχόλιό του,


Αυτή είναι η ελευθερία του λόγου να φοβόμαστε να σχολιάσουμε δηλαδή??

Thalassenia είπε...

Να βράσω την δημοκρατία μας και την ελευθερία λόγου.
Να σκέφτεσαι πώς θα μιλήσεις μην παραννοηθεί.
Αυτό κι αν είναι πισωγύρισμα.

leondokardos είπε...

Παρακολουθώ κιεγώ την περιπέτεια της φίλης μας.

demetrat είπε...

σιδερή μου,
αν πάρουν τα δικά μου σχόλια μετά από κάθε επίθεση γεννοκτονίας στα γυναικόπαιδα των παλαιστινίων, έμένα θα με βγάλουν με πλευρίτιδα.
Μέχρι που έχω γράψει σε σχόλιο πως οι γερμανοί κάνουν μισές δουλειές.
Το θέμα είναι γιατί θεώρησε η εμετ.τζι αρ πως είναι ώρα να χτυπησει την συγκεκριμμένη μπλογκέρισσα.Και επίσης το θέμα είναι αν θα τη στείλουμε στο γερο διάολο, που δεν την ενόχλησαν παραληρηματικά εθνικιστικά μπλόγκς , αλλά αυτό της μαριάννας.

δ

NdN είπε...

Γεια σου Αγρυπνε,

Δίκιο έχεις σε αυτά που γράφεις. Είναι παράλογο να «ξεφωνίζεται» κάποιος στην εφημερίδα για ένα σχόλιο που έγραψε ειδικά χωρίς να γίνεται σεβαστή η ανωνυμία του. Ολοι μας έχουμε γράψει σχόλια υπό συναισθηματική φόρτιση. Από εκεί και πέρα ο Τζονάκος έχει δίκιο σε πολλά, διάβασα το σχόλιο του και στης Μαριάννας.

ξωτικό είπε...

Eγώ πάντως ένοιωσα σαν να μπήκε κλέφτης και μου μαγάρισε το σπίτι με την συμπεριφορά της κάποτε αγαπημένης εφημερίδας,και δεν θα μπω καθόλου στο παιχνίδι του αν είναι ή δεν είναι,και του τι πιστεύει ο κάθε Μπλόγκερ τελεία.
Την σκέψη μου για τα βάσανα της Σάμου ,και την Καλημέρα μου αφήνω.

leondokardos είπε...

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Χρόνο.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Χρονια πολλα φιλε μου!