Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Μακελειό … στην Πολιτική … & στη Δικαιοσύνη …

Άλλοι αποποιούνται … «πριν αλέκτωρ φωνήσει τρις» των ευθυνών τους για την ψήφιση του Μνημονίου με την γελοία δικαιολογία ότι δεν πρόλαβαν καν να το διαβάσουν (sic)…
Άλλοι απειλούν θεούς και δαίμονες ακόμη και με «Μακελειό …» στην περίπτωση που θα τολμούσε κανείς να διανοηθεί να αναζητήσει έστω και πολιτικές ευθύνες στους πρωταιτίους για την καταστροφή και το ξεπούλημα της χώρας κάτι που ισοδυναμούσε σε άλλες εποχές με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας …
Ας σταματήσουν κάποιοι να διεμβολίζουν με τις παρεμβάσεις τους τη λειτουργία των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος κι ας απαντήσουν καλύτερα στην ερώτηση του Ιατρικού Συλλόγου «Πότε θα σταματήσει το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο χώρο της Υγείας;»Εντύπωση κι ευχάριστη έκπληξη μας προξένησε ακόμα σχετική αναφορά του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη που είχαμε την τύχη πριν από χρόνια να γνωρίσουμε κατά τη θητεία του στο Πρωτοδικείο του νησιού μας …

ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τα Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που επανειλημμένα έχω πει : ν' αφήσουν την δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της. Τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στην Δικαιοσύνη.
Όσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας "περί μακελειού" που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής).
Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ'αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστότελεια διατύπωση).
Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, το λάθος του άλλου να το συγχωρούν όχι όμως το δικό τους (ώστε να μην το επαναλάβουν), να κάνουν διαρκή αυτοκριτική γιατί όποιος την αφήνει, εγκαταλείπει μια από τις βασικές λειτουργίες της νόησης και στερεί από μια ιδιότυπη με τον εαυτό του διαλεκτική γόνιμη σύνθεσή της. Να γίνονται παρατηρητές αλλά και παρατηρούμενα αντικείμενα συγχρόνως, να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο.
Στο δίλημμα των πολιτών "τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή" να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης.
Τέλος, οι νομικοί (αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες) να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την Δικαιοσύνη, σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε".

12 σχόλια:

marianaonice είπε...

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο. Απλά να πω ότι η ελπίδα ζωντανεύει όταν τέτοιες φωνές δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών αποδεικνύουν ότι δεν "σάπισαν" ακόμη όλοι και όλα!!!

Margo είπε...

Πολύ καλά έκανες και το δημοσίευσες, έχουμε μεγάλη ανάγκη να ακούμε τέτοιες φωνές πριν χάσουμε ολότελα τις ελπίδες μας.
Να σαι καλά!
Καλή σου μέρα Side

epikuros είπε...

Καλημέρα φίλε Σιδερή!
Πάντα τα ωραία και αισιόδοξα έρχονται από την γωνιά σου.
Μα είναι λίγα φίλε μου.
Πολύ λίγα, για να γυρίσουν τον τροχό και να πάμε προς τα εμπρός.
Υγεία να έχεις εσύ και όσοι αγαπάς.

Δημιουργία είπε...

Το μακελειο γινεται πλεον σε ολους τους τομεις της ζωης μας.Η αναφορα του Αντεισαγγελεα πολυ σωστη αλλα ποσοι θα τη διαβασουν και θα διορθωθουν ?

Άιναφετς είπε...

Ότι ακούμε, ότι διαβάζουμε και ότι μόνοι μας αντιλαμβανόμαστε, κάθε μέρα επιβεβαιώνει τη σήψη... έτσι όταν ακούγεται και μια άλλη φωνή, αυτό ανακουφίζει...
Ευχαριστούμε Σιδερή!

SynSamou 1 είπε...

πες τα !

leondokardos είπε...

Μας κατέστρεψαν τη ζωή μας. Μόνη ελπίδα κάποιες έντιμες φωνές.

λυγερη είπε...

Ο καημός μου !
Ή τουλάχιστον ένας από τους μεγάλους καημούς μου!
Οι πνευματικοί άνθρωποι αυτού του τόπου κι ασφαλώς δεν είναι μόνο οι συγγραφείς, διανοητές και οι καλλιτέχνες μεγάλου διαμετρήματος.
Είναι όλοι όσοι έχουν κατατάξει εαυτόν στην χορεία του πνεύματος, των επιστημών, της Δικαιοσύνης, της εκπαίδευσης.
Σ' αυτούς χρεώνεται ένα μεγάλο μέρος της πολιτισμικής ανέλιξης αυτού του τόπου.

Που είναι λοιπόν όλοι αυτοί οι πνευματικοί μας ταγοί την ώρα τούτη που συντελείται ανάποδη, αντίστροφη κοσμογονία στην χώρα μας ;
Γιατί δεν ακούγεται σχεδόν κανείς μόνο που κάπου – κάπου σποραδικές φωνές χάνονται μες την βοή και τον σαματά των πληρωμένων παπαγάλων ;
Βολεύτηκαν ή εντάχθηκαν ή απορροφήθηκαν από το σύστημα που σάπισε πια εντελώς και παρασύρθηκαν
κι αυτοί στην ηθική φθορά ;
Άξιος ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης που τόλμησε (θεωρείται πλέον τόλμη το αυτονόητο) να δημοσιοποιήσει τις αντιρρήσεις του για την πολιτική που ασκεί στον χώρο της Υγείας ο κ. Υπουργός . Να κρίνει ευθαρσώς τα κακώς κείμενα και να επισημάνει ευθέως τα καυτά προβλήματα του τόπου.

Μπράβο και σε Σένα Σιδερή μου που έκανες διακριτή την περίπτωση αυτής της παρέμβασης.
Η αναγνώριση ενθαρρύνει τους πολίτες που τολμούν και βάζουν το συμφέρον του λαού πάνω από το δικό τους ,αδιαφορώντας για οποιαδήποτε δυσμένεια και αν περιπέσουν..

Με την αγάπη μου και απεριόριστη εκτίμηση πάντα στο πρόσωπό σου.

gskapetis είπε...

Πολύχρονος Σιδερή φίλε μου, νάσαι καλά, πάντα ακμαίος και ωραίος, κοντά στον Καραγκιόζη και μακριά από "καραγκιόζηδες" κάθε είδους. Να χαίρεσαι την οικογένεια!!!

KitsosMitsos είπε...

Από τα πρώτα θύματα της όλης κατάστασης η Υγεία. Δυστυχώς.

Ναπoλέων είπε...

Εσύ τα δικά σου (πολύ ωραία!) φίλτατε Άγρυπνε,

Εγώ... «το γουδί, το γουδοχέρι»...

Οι αργεντίνοι ξεσηκώθηκαν μετά το ξεπούλημα της χώρας από τον ...ελικοπτερούχο.
Εμείς θα περιμένουμε να πάθουμε το ίδιο για να ξεσηκωθούμε;;;

η κοπέλα με το καναρινί φόρεμα είπε...

Διάβασα...

θέλησα να πω μια καλησπέρα σου και να βρίσκεσαι καλά! Όσο πιο καλά!